keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Viidakon Tähti

Toukokuun lopussa sain kakkusaralla todellisen haasteen, kun veljentyttöni halusi minun tekevän hänelle syntymäpäiväkakun. 11 vuotta täyttävällä sankarilla oli hyvin tarkat toiveet siitä, minkälainen kakun pitäisi olla ja mitä sen pitäisi pitää sisällään. Toiveina olivat seuraavat asiat: 3-5 kerrosta, väreinä pinkki, lila, valkoinen tai musta, joka kerroksessa jotain eläinkuosia ja kakun päälle kaksi korkokenkää, joissa olisi vähintään 10 cm:n korot. Kakun sisältö sentään oli helppo toteuttaa: mansikkahilloa ja kermavaahtoa.

Aivan kaikki toiveet eivät kuitenkaan toteutuneet. Kakusta tuli lopulta "vain" kaksikerroksinen, koska sankarin äidin kanssa tulimme siihen tulokseen, että vierasmäärä ja rajallinen kylmäsäilytystila menisivät tämän toiveen edelle. Lisäksi päädyin kahden korkokengän sijasta laittamaan kakun päälle vain yhden, ja koska en uskaltanut ottaa sitä riskiä, että sokerimassasta valmistettu kenkä ei onnistuisikaan, kakun päälle laitettiin muovinen kenkä. Kenkä oli loppujen lopuksi kuitenkin mielestäni ihan oiva ajatus, koska se oli sormustelineenä toimiva koriste-esine, joka jäi päivänsankarille sitten muistoksi juhlan jälkeen.

Kakku kuorrutettiin siis sokerimassalla, jonka alla oli kosteutta eristämässä mansikanmakuisesta tomusokerista tehty sokerikreemi. Kakun koristelussa käytin "elintarvikemaalia", sokerihelmiä ja viinikumimaisia pieniä timantteja. Kenkää lukuunottamatta kakussa siis kaikki oli syötävää. Kakun sisälle piilotin muovisen kakkutuen, jotta alempi kakkukerros ei painuisi läjään ylemmän kerroksen painosta.

Mielestäni kakku onnistui hyvin ja kaunein kiitos kakusta tuli suoraan päivänsankarilta itseltään, jonka ensimmäinen kommenttin kakun nähtyään oli "Hieno!".



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti