keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Murun sitruuna-rahkapiirakka

Pääsiäisen aikaan teki mieli valmistaa jälleen rahkapiirakkaa, mutta perinteisen reseptin sijaan halusin kokeilla jotakin vähän erilaista. K-ruoka.fi-sivustolta löysin ohjeen rahkapiirakkaan joka näytti ja kuulosti todella hyvältä ja sitä se totisesti olikin. Herkullisen sitruuna-rahakapiirakan valmistusohje on seuraavanlainen:

Pohja
250 g Pirkka meijerivoita tai leivontamargariinia
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vanilliinisokeria

Puoleen taikinasta
2 dl Pirkka piimää
kananmunaa

Rahkatäyte
1-2 sitruunaa
2 prk (à 250 g) Pirkka maitorahkaa
2 dl sokeria
kananmunaa
2 tl vanilliinisokeria

Mansikkakastike
2 ps (à 500 g) mansikoita (pakaste)
n. 4 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
2 rkl sitruslikööriä tai 1 rkl sitruunanmehua


  • 1. Valmista ensin rahkatäyte. Kuori hyvin pestystä sitruunasta keltainen kuori kuorimaveitsellä. Varo, että et kuori mukaan sitruunan valkoista osaa. Hienonna suikaleet veitsellä mahdollisimman hienoksi. Hienonnettua sitruunankuorta tarvitaan noin 2 1/2 rkl. Purista sitruunasta mehu (1 dl). Sekoita rahkan joukkoon sitruunankuori, -mehu, munat ja sokerit.
  • 2. Sulata pohjan rasva ja anna sen jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva.
  • 3. Jaa pohjataikina kahteen osaan eri kulhoihin. Sekoita toiseen puoleen taikinasta piimä ja munat. Levitä piimätaikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Levitä rahkaseos pohjan päälle. Ripottele pinnalle muruseostaikina. Kypsennä 200-asteisen uunin alaosassa noin 25 minuuttia.
  • 4. Soseuta kohmeiset mansikat, vesi ja sokeri. Mausta kastike sitrusliköörillä tai sitruunanmehulla ennen tarjoilua.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti