torstai 19. kesäkuuta 2014

Sokerimassalla päällystetyt kakut

Sokerimassalla koristeltuja kakkuja on nyt viimeisten vuosien aikana tullut väkerrettyä useita. Silloin, kun kakkuharrastusta vasta aloittelin, käytin marsipaania, mutta koska en itse pidä sen mausta, vaihdoin melko nopeasti sokerimassaan.

Sokerimassaa saa nykyään hyvin monissa väreissä jo ihan tavallisestakin ruokakaupasta. Lisäksi sokerimassan värjääminen elintarvikeväreillä (esim. pastaväreillä) on hyvin helppoa ja silloin siitä saa juuri haluamansa väristä. Sokerimassan etu on sen nopea kuivuminen, eli koristeet kovettuvat yleensä lyhyessä ajassa niin, että niitä on helppo käyttää kakun päällä. Yleensä yritän valmistaa koristeet hyvissä ajoin (vähintään viikkoa) ennen juhlaa, mutta esimerkiksi Sagan golf-kakussa tein koristeet vain päivää ennen kakun koristelua ja seuraavana päivänä ne olivat jo kovettuneet pinnaltaan niin, että niitä pystyi hyvin käyttämään kakussa.

Koska minulla ei ole muistiinpanoja kaikkien tekemieni kakkujen täytteistä, ei niistä kannata tehdä omia blogikirjoituksiaan. Sen sijaan tässä hieman kuvakavalkaadia siitä, mitä olen vuosien varrella saanut aikaiseksi. :)





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti