torstai 19. kesäkuuta 2014

Suklaa-appelsiinikääretorttu

Tämä kääretorttukakku syntyi, kun lupasin leipoa jotakin paikkakuntani ensimmäiseen tyypin 1 diabeetikkojen vertaistukiryhmän tapaamiseen. Luit oikein, kakkua diabeetikoille - mekin syömme sitä. ;)

Kääretortussa on tumma pohja, joka on valmistettu seuraavalla ohjeella:

3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2,5 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

1. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon varovaisesti sekoittaen.
3. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa n. 5-7 minuuttia.
4. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota pohjapaperi välittömästi.

Jäähtyneen pohjan päälle on levitetty kerros appelsiinimarmeladia ja sen päälle täyte, joka valmistui seuraavasti:

1 pkt (200g) appelsiinituorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta

1. Vaahdota vispikerma.
2. Lisää kerman joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljakreemijauhe.

Kääri kääretorttu rullalle ja kiedo kelmua sen ympärille. Laita jääkaappiin yön yli ja koristele seuraavana päivänä.

Tämä kääretorttu on koristeltu kaakaojauheella värjätyllä kermavaahdolla ja sokerimassasta tehdyillä koristeilla.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti