torstai 19. kesäkuuta 2014

Sitruunainen kääretorttukakku

Avomieheni syntymäpäivä osuu usein pääsiäisen tienoille ja jälleen on pari toivottua tekosyytä leipoa ja laittaa yhtä jos toista. Tänä vuonna täytekakun sijaan päätin tehdä koristellun kääretortun. Mauksi valikoitui sitruuna johtuen sekä vuodenajasta että omasta mieltymyksestäni.

Pohja on valmistettu perinteisellä kääretortun ohjeella:

4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon varovaisesti sekoittaen. Paista leivinpaperin päällä uunipellille levitettynä 200 asteessa n. 10 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle, irrota pohjapaperi välittömästi ja anna jäähtyä.

Jäähtyneen pohjan päälle on sivelty lemon curdia eli sitruunatahnaa, jota saa nykyään lähes mistä tahansa ruokakaupasta. Lemon Curdin päälle valmistin valkosuklaamoussen:

1 prk Flora Vanillaa
1 prk (200g) Philadelphia-tuorejuustoa (maustamaton)
1 levy valkosuklaata (Pandan Valloittava Valkoinen 130g)

Sulata valkosuklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa.

Käärin tortun rullalle ja kelmutin sen, minkä jälkeen annoin sen olla yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä koristelin kääretortun pursottamalla vispikermasta vatkattua (vaniljakreemijauheella jäykistettyä) kermavaahtoa. Ajan ja energian puutteen vuoksi valitsin koristelussa tällä kertaa aita-on-matalin- reitin ja koristelin kakun keltaisilla hedelmä- ja suklaaraekarkeilla. 

Kääretorttukakku oli maultaan raikas ja sai paljon kehuja vierailta.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti