lauantai 20. kesäkuuta 2015

Todella helpot toffee-valkosuklaapikkuleivät

Alkuperäinen ajatus oli tehdä juhannuksen vieraille lusikkaleipiä (jotka ovat suurta herkkuani), mutta niiden valmsitamisen työläys ja ajanpuute johtivat siihen, että oli pakko kehittää joku toinen vaihtoehto tilalle. Niinpä päädyin näihin todella helppoihin ja supernopeisiin pikkuleipiin, jotka eivät kyllä maussa häviä lusikkaleiville yhtään. Eli todella herkullisia ovat, varsinkin kun hyödynsin näihin hieman myös Dr Oetkerin tuotepalkinnon sisältöä.

Keksit valmistettu seuraavasti:

200 g margariinia
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria
1 rkl siirappia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
n. 30 g Dr Oetkerin Fudge Chunks-toffeepaloja
n. 30 g Dr Oetkerin Chocolate Chips White-valkosuklaapisaroita

1. Vatkaa margariini, sokerit ja siirappi vaahdoksi.
2. Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan käsin vaivaten.
3. Lisää toffeepalat ja valkosuklaapisarat, vaivaa tasaiseksi taikinaksi.
4. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä jokaisesta osasta uunipellin pituinen tanko. Laita tangot pellille leivinpaperin päälle.
5. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.
6. Leikkaa n. 2-3 cm levyisiksi paloiksi ja anna jäähtyä (jotta pysyvät kasassa). 
7. Tarjoile ja nauti! :)



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti