lauantai 27. kesäkuuta 2015

Kaisan marja-sitruunakakku



Kaisan 60-vuotisjuhlaan toivottiin suolaisen kakun lisäksi myös makeaa täytekakkua. Koska mansikoita alkaa jo olla saatavilla, päädyttiin mansikka-kermakakkuun. Koristeluvaiheessa päätin lisätä kakkuun myös hieman pensasmustikoita, jotta kakusta tulisi kauniimpi.

Kakussa on 8 munan perinteinen sokerikakkupohja. Kakku on kostutettu mansikkamehulla ja täytteenä kakussa on tuoreita mansikoita ja sitrusmoussea, joka on valmistettu seuraavasti:

7 liivatetta
1,5 sitruunan kuori ja mehu
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
250 g appelsiinirahkaa
250 g maitorahkaa
2,5 dl Flora vispiä
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 kananmunan valkuaista

1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
2. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
3. Sekoita keskenään rahkat, tuorejuusto, sokerit ja sitruunankuori.
4. Vaahdota vispikerma.
5. Sekoita kermavaahto rahka-tuorejuustoseoksen joukkoon.
6. Kiehauta sitruunamehu ja sulata liivatteet siihen. Lisää täytteeseen.
7. Vaahdota kananmunan valkuaiset ja lisää lopuksi valkuaisvaahto täytteeseen varovasti nuolijalla käännellen.

Kokosin kakun saman kakkuvuoan sisään, jolla olin paistanut pohjan. Pidin kakkua kylmässä n. 4 tunnin ajan ennen kuin aloitin koristelun, jotta täyte ehtisi hyytyä.

Kakku on kuorrutettu vaahdotettujen Flora Kuohun ja Flora Vispin seoksella (1 purkki kumpaakin). Vaahtoon on lisätty n. 2 rkl vaniljakreemijauhetta. Koristeena kakussa on tuoreita (ruotsalaisia) mansikoita, pensasmustikoita, sitruunamelissan lehtiä ja syötäviä orvokeita.

Kakusta tuli omaan silmään ihan kaunis, toivottavasti oli myös hyvän makuinen! :)


Onnea Kaisalle!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti