lauantai 1. elokuuta 2015

Focaccia


Olen jo kauan halunnut tehdä focacciaa. Se on mielestäni todella herkullinen leipä, vaikkakaan ei missään tapauksessa terveellisimmästä päästä öljyineen ja suoloineen.

Tein focacciataikinan Wicked Sweet Kitchen-blogin ohjeella. Taikina oli helppo ja nopea valmistaa, Toki nostatus kahdessa eri vaiheessa vie oman aikansa, mutta se kannattaa kyllä tehdä, jotta leivästä tulee mehevä ja koostumukseltaan pehmeä.

Leivän päälle tulevan mauste-/öljyseoksen kanssa sovelsin hieman. Valmistin sen seuraavasti:

0,5 dl oliiviöljyä
1 tl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria
valkosipulirouhetta
kuivattua persiljaa





Upotin leipään ensin puolikkaita kirsikkatomaatteja, sen jälkeen voitelin leivän öljy-/mausteseoksella. Ripottelin leivän päälle sormisuolaa (n. 2 tl) ja tuoretta rosmariinia. Paistoin 225 asteessa n. 14 minuttia uunin keskitasolla.









Leipään tuli ihan himpun verran liikaa suolaa, muuten maku oli herkullinen. Oikean suolan määrän löytää varmaan kokeilemalla eli ensi kerralla sitten hieman vähemmän.






Ei kommentteja :

Lähetä kommentti