perjantai 24. heinäkuuta 2015

Mansikkajuustokakku


Tämän kesäloman aikana on ollut ihana nähdä ystäviä useaan otteeseen. Tänäänkin saimme mukavia vieraita, joille oli myös mukava jälleen miettiä jotakin herkullista tarjottavaa. Koska alkuviikosta tein uunissa paistetun juustokakun, päätin tällä kertaa tehdä hyydytetyn juustokakun. Tämän kakun ohje löytyi alunperin Tyrniä ja tyrskyjä-blogista. Muokkasin sitä määrien osalta hieman ja tein sen seuraavasti:

Pohja
200 g Digestive-keksejä
90 g voita

Täyte
250 g mansikoita
8 liivatelehteä
1 dl sokeria
2,5 dl Flora Kuohua
250 g mascarponejuustoa
2,5 dl Flora Vanillaa
200 g maitorahkaa
3 rkl mansikkamehua

1. Vuoraa irtopohjavuokan (halk. n. 24cm) pohja leivinpaperilla. Suihkuta vuoan reunoille vuokaspraytä ja sokeroi reunat tomusokerilla, näin kakku irtoaa vuoasta helpommin.
2. Murskaa keksit tehosekoittimella. Sulata voi.
3. Sekoita keksimuru ja sulatettu voi keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin.
4. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
5. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Lisää sokeri vaahdon joukkoon.
6. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi omassa astiassaan.
7. Sekoita rahka ja mascarponejuusto keskenään omassa astiassaan.
8. Soseuta mansikat ja lisää ne juusto-rahkaseokseen. Lisää myös vaniljavaahto ja kermavaahto.
9. Kiehauta mansikkamehu ja sulata liotetut ja puristetut liivatelehdet siihen. Lisää hieman jäähtynyt liivate seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
10. Kaada taikina vuokaan pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään vähintään muutaman tunnin ajaksi, mielellään yön yli.
11. Irroita hyytynyt kakku vuokasta ja koristele mansikoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

Tämä kakku oli todella hyvää ja sen koostumus oli samettisen pehmeä. Jos minulla olisi ollut enemmän mansikoita, olisin laittanut niitä täytteeseen lisää mansikan maun korostamiseksi vieläkin enemmän, mutta kakku oli todella hyvää näinkin.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti