lauantai 28. maaliskuuta 2015

Ossin ja Aaken rippijuhlakakku


Sain tilauksen tehdä rippijuhliaan juhliville kaksospojille juhlakakun. Toiveena oli keväinen kakku, jossa väreinä olisi vihreää, sinistä ja keltaista. Lisäksi toivottiin että vaikka kakku onkin rippijuhlaa varten, se ei silti olisi varsinaisesti kirkollinen. Tämän vuoksi kakussa ei ole yhtään ristiä, vaikka ensin ajattelinkin että olisin tehnyt keskelle ristinmuotoisen kirjanmerkin.

Kakku on tehty Städterin kirjavuokaan. Tein ensin 7 munan pohjan (perinteisellä sokerikakkupohjan ohjeella), mutta jostakin syystä pohja jäi omasta mielestäni liian matalaksi. Tein sitten lisäksi 4 munan levykakkupohjan, josta leikkasin kakkuun yhden kerroksen lisää.

Kakussa on täytteenä juhlijoiden toiveiden mukaisesti vadelmahilloa ja lisäksi Valion Kuningatar-rahkalla maustettua kermavaahtoa. Kakku on kostutettu Spritellä. Kakku on kuorrutettu Renshaw:n pastellinvihreällä sokerimassalla, jonka alle on sipaistu kerros kermavaahtoa kosteutta eristämään. Kaikki koristeet on tehty erivärisistä sokerimassoista (Renshaw, DrOetker; UllanUnelma) ja nimet on kakun päälle pursotettu pikeerillä, joka on värjätty DrOetkerin sinisellä geelivärillä. Koristeita on värjätty erivärisillä tomu- ja kimalleväreillä.



Onnea Aakelle ja Ossille!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti