sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kukkakakku 16. vuosipäivän kunniaksi


Laitoin reilu viikko sitten hakemuksen DrOetkerin uusien värillisten sokerimassojen testiryhmään. Yllätys oli suuri, kun noin 600 hakijan joukosta tulin valituksi yhdeksi 20 testaajasta. Testiryhmään pääsyn edellytyksenä oli että massoista piti tämän viikon aikana valmista jotakin ja antaa sitten palaute massojen käytettävyydestä.

Vietämme mieheni kanssa 16. vuosipäiväämme huomenna, eli 16.3.2015. Päätin tämän kunniaksi siis leipoa pienen kakun ja hyödyntää tähän testattavaksi saamiani DrOetkerin sokerimassoja. Paketti piti sisällään pinkin, keltaisen, vihreän, sinisen ja kaksi pakettia valkoista sokerimassaa. Lisäksi paketissa oli kolme tuubia geelivärejä (punainen, keltainen ja sininen) massojen värjäämistä varten Tämän kakun teossa on hyödynnetty paketin sisällöstä sinistä väriainettä lukuunottamatta kaikkea jollakin tavalla.

Kakkupohja on tehty Kinuskikissan ohjeella. Tein pohjan kaksinkertaisena, jotta sain siitä leikattua kolme pyöreää halkaisijaltaan 18 cm:n pohjaa. Kakku on kostutettu Spritellä ja kakun väleissä on pakastemansikkaa ja kermavaahtoa (1 prk Flora Vispiä, 1 prk Flora kuohua ja 2 rkl vaniljakreemijauhetta). Kakku on myös kuorrutettu samalla kermalla eli päätin tällä kertaa käyttää kosteuden eristäjänä pelkkää kermaa (kreemien sijasta), koska kakku tuli omaan käyttöön.

Kakku on päällystetty DrOetkerin sokerimassalla, jonka väri on saatu aikaan sekoittamalla 1 pkt sinistä sokerimassaa ja 2 pkt valkoista massaa. Koristeet on tehty käyttämällä keltaista, pinkkiä ja valkoista massaa ja näiden sekoituksia. Lehdet on tehty vihreästä massasta sellaisenaan  ja ilman muottia. Tein kukat ja lehdet edellisenä päivänä, mutta massa ehti hyvin kuivua, kun sen kaulitsi ohueksi. Hopeahelmet ovat FunCakesin valmistamia, valkoisen helminauhan tein silikonimuotin avulla.


DrOetkerin uudet värilliset sokerimassat olivat koostumukseltaan todella pehmeitä ja helppoja käsitellä. Wiltonin leivonta-alustaa käyttäessä ei tarvinnut käyttää tomusokeria, koska massa ei tarttunut siihen kiinni juurikaan. Valmiit koristeet sen sijaan tarttuivat muoviseen alustaan ja lautaseen todella helposti, koska massa oli niin pehmeää, joten kuivumisvaiheessa kannattaa alle laittaa reilusti tomusokeria. 

Kakun kuorruttamiseen käytetty massa oli todella helppo kaulita, mutta levyn siirtäminen kakun päälle olisi ilman Wiltonin alustaa ollut todella hankala tehtävä, koska pehmeytensä vuoksi massa menee helposti rikki. Wiltonin alustalla levy siirrettiin kakun päälle vain ns. kumoamalla se siihen mieheni ystävällisellä avustuksella. Kun kuorrute oli saatu kakun päälle, se oli helppo muotoilla sileäksi kakun reunoillekin. Koko kakkua kuorruttaessa kannattaisi siis joko jättää massa melko paksuksi tai pitää sitä jääkaapissa ennen kaulitsemista. En ole testannut tätä, joten en tiedä auttaisiko se, mutta voisi olettaa että massa olisi tuolloin hieman kovempaa, eikä ehkä rikkoutuisi niin helposti.

DrOetkerin värillisten sokerimassojen maku ja tuoksu olivat todella hyvät, paljon paremmat kuin usealla muulla kokeilemallani massalla. Muutenkin massoja oli todella helppo sekoittaa, värjätä ja muotoilla, joten varmasti tulee käytettyä niitä vielä toistekin. Geelivärit olivat myös tosi helppoja käyttää, koska ne olivat pipettimäisissä tuubeissa, joista sai helposti sekoitettua väriä massan joukkoon tipoittain haluamansa määrän. Kaiken kaikkiaan testauskokemus oli siis hyvin positiivinen ja lopputulemana omaankin silmään kauniin värinen kakku, jolla meidän todellakin kelpaa juhlistaa 16. vuosipäiväämme.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti