sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Annin prinsessakakku


Minua pyydettiin tekemään syntymäpäiväkakku 2 vuotta täyttävälle kummitytölleni Annille. Kakkuun ei ollut toiveena mitään erityistä teemaa, vaan sain vapaat kädet ja tällaista siitä sitten syntyi. :)

Kakkupohja on gluteeniton ja valmistettu seuraavasti:

4 munaa
2 dl Siro-erikoishienoa sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl Semper Fin Mix-gluteenitonta jauhoa
2 tl leivinjauhetta

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään taikinaan varovasti sekoittaen. Taikina kaadetaan margariinilla voideltuun ja gluteenittomilla korppujauhoilla jauhotettuun kakkuvuokaan ja paistetaan 150 asteessa noin 60 minuuttia.

Kakku on täytetty mieheni itse tekemällä mustaherukkahillolla ja vaahdotetun vispikerman ja vaniljarahkan sekoituksella. Kakku on kostutettu herukkamehulla. Kakun päällinen ja kaikki koristeet ovat sokerimassaa. Kruunu on tehty noin viikkoa aiemmin, jotta se ehtisi kunnolla kovettua muotoonsa. Kruunu on värjätty pinkillä elintarvikevärisprayllä ja elintarvikeliiman avulla kruunuun on sitten kiinnitetty sokerihelmiä ja sokeritimantteja.

Pursotukset on tehty vaahdottamalla vispikermaa ja kuohukermaa ja lisäämällä seokseen sen jälkeen vaniljatuorejuustoa ja vaniljakreemijauhetta. Tässä kakussa pursotusten kanssa oli hieman ongelmia, koska pursotuskerma ei halunnut tarttua kantena olevaan sokerimassaan vaan valui pikku hiljaa yön aikana hieman alemmaksi. Niinpä aamulla jouduin lisäämään pursotuksen reunaan vielä rivin isompia hopeanvärisiä sokerihelmiä, koska valunut kerma oli tehnyt sokerimassasta kiiltävän ja tahmean ja halusin peittää tämän. Osa kuvista on otettu illalla ennen sokerihelmien lisäystä ja osa vasta sen jälkeen.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti