lauantai 11. huhtikuuta 2015

Santerin Minion-kakku


Tarjouduin tekemään Minion-teemaisen kakun Santerin 8-vuotis syntymäpäiväjuhlaan. Olin jo pitkään toivonut että pääsisin kokeilemaan kyseistä teemaa, koska minionit ovat niin veikeitä ja iloisia hahmoja.

Kakkupohja on tehty perinteisellä sokerikakkupohjan ohjeella. Kakku on kostutettu Spritellä ja kakun välissä on juhlaväen toiveiden mukaisesti mansikkahilloa ja mansikkamoussea. Mansikkamousse on valmistettu Liian hyvää-blogista löytyvällä ohjeella. Mousse oli maultaan niin hyvää, että varmasti tulen tekemään sitä vielä uudestaan tulevissa kakuissa.

Kakku on kuorrutettu ensin kermavaahdolla ja sen jälkeen päällystetty sokerimassoilla. Kaikki koristeet on tehty sokerimassoista (DrOetker, Renshaw, Kotihyvä). Koristeiden kasaamisessa (lähinnä minioneissa) on käytetty tukirakenteina spagettia (esim. käsien kiinnityksessä vartaloon) eli kakku on siis kokonaisuudessaan syötävä.

Onnea Santerille! :)


2 kommenttia :

  1. Hei! Teetkö tilauksesta noita hahmoja. Minä voisin tilata..

    VastaaPoista
  2. Hei! Tällä hetkellä en tee, koska vauva on tulossa maailmaan ihan päivänä minä hyvänsä. Eli nyt on pieni tauko näistä hommista. :) Keväämmällä sitten ehkä taas.:)

    VastaaPoista