sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Eevin Paavo Pesukarhu-kakku




Pikkuprinsessa Eevin lempilelu on Trudi-nimisen yrityksen valmistama pesukarhu-käsinukke. Paavo Pesukarhu siis. :) Niinpä Eevin 1-vuotis syntymäpäiväkakkuun toivottiin aiheeksi tätä samaa lelua.

Lähdin kakun suunnittelussa liikkeelle siitä, että etsin internetistä kuvan kyseisestä lelusta. Olin onneksi myös pässyt näkemään ko. lelun livenä muutaman kerran, joten se helpotti tehtävää. Päätin heti teeman kuultuani, että teen tällä kertaa ns. hahmokakun, joten seuraavaksi piirsin hahmon paperille parhaan kykyni mukaan (en todellakaan ole hyvä piirtäjä! :D). Piirrokseni sitten suurennettiin A3-tulostimen avulla niin, että siitä saatiin riittävän iso n. 25 hengelle. Mieheni kommentoi piirokseni nähtyään, että Paavon häntä on liian oravamainen, joten muokkasin häntää hieman lopullista kakkua varten.


Kakkua varten on leivottu 3 kpl levykakkupohjia Kinuskikissan ohjeella. Kakku on kostutettu karpalomehulla ja joka kerrokseen on ensin sivelty hieman kinuskikastiketta. Kinuskikastikkeen valmistat seuraavasti:

2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria

Laita kerma ja sokeri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua n. 25 minuutin ajan miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Anna kinuskikastikkeen tämän jälkeen jäähtyä hyvä tovi, kastike paksunee jäähtyessään.

Kinuskikastikkeen päälle on joka kerrokseen sen jälkeen laitettu  kinuski-puolukkatäytettä, joka valmistettu Kinuskikissan ohjetta mukaillen seuraavasti:

6 dl kuohukermaa
4,5 dl fariinisokeria
4 dl vispikermaa
(3 rkl vaniljakreemijauhetta)
puolukoita

Laita kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua parin minuutin ajan. Kumoa kinuski tämän jälkeen kulhoon ja anna jäähtyä kylmässä täysin kylmäksi, mielellään vaikka yön yli. Vatkaa täysin jäähtynyt kinuski vaahdoksi. Vaahdota vispikerma ja yhdistä se kinuskivaahtoon. Halutessasi voit lisätä vaahtoon vaniljakreemijauhetta, jotta vaahdosta tulisi jämäkämpää, tässä täytteessa en itse ainakaan käyttänyt ollenkaan liivatetta.

Levitä kinuskivaahto kakkupohjan päälle ja upota täytteeseen sen jälkeen haluamasi määrä jäisiä puolukoita. Itse käytin koko kakkuun noin 250 g puolukkaa. Makea kinuski ja happamat puolukat sopivat mauiltaan todella hyvin yhteen.

Kakun täyttämisen jälkeen olen leikannut kakun muotoonsa piirrostani kaavana käyttäen. Päällystin kakun sen jälkeen sokerikreemillä ja koristelin sokerimassoilla. Nimi ja numero on tehty muotteja apuna käyttäen ja sydän on koristeltu pienillä sokeritimanteilla. Kaikki on siis tässä kakussa syötävää.

Onnea 1-vuotiaalle Eeville! <3





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti