sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Donitsit


Tämän hetken yksi kuumimmista leivontavillityksistä taitaa olla uunissa paistettavat donitsit, joten pakkohan se oli itsekin päästä näitä testaamaan, kun kerran kaikki muutkin. :) Iloleipurin donitsipellit löytyivät Kärkkäiseltä, yhdellä pellillä saa aikaiseksi 6 kpl uunidonitseja.

Donitsit (12 kpl) on valmistettu Kakkuviikarin blogista löytyvälllä ohjeella eli seuraavasti:

0,5 dl öljyä
1,25 dl piimää
1 kananmuna
1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa

Sekoita öljy, piimä, muna ja sokeri kulhossa sekaisin. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää nesteiden joukkoon. Sekoita sekaisin, mutta älä vaivaa.

Öljyä donitsipelti kevyesti, Pursota pursotinpussilla donitsitaikinaa vuoan koloihin noin puoleenväliin asti. Paista 200 asteessa n. 6-8 minuttia.

Sulata 100g voita ja dippaa valmiit donitsit heti uunista oton jälkeen voihin parin sekunnin ajaksi. Laita donitsit ritilän päälle jäähtymään.

Kinuskikuorrute donitseihin on valmistettu keittämällä 2dl kuohukermaa ja 2dl fariinisokeria kattilassa noin 25 minuutin ajan. Sen jälkeen kinuskin on annettu jäähtyä ihan reilusti ja sitten donitsit on dipattu kinuskissa kahteen kertaan (jäähdytetty välissä pienen hetken ajan). Päälle on ripoteltu nonparelleja ja koristeltu sulatetulla suklaalla.

Valkosuklaadonitsit on dipattu sulatetussa valkosuklaassa ja suklaadonitsit sulatetussa tummassa suklaassa. Koristeltu nonparelleilla ja suklaalla.

Todella hyvän makuisia donitseja tuee tällä ohjeella, varmasti tulee tehtyä toistekin! :)


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti