lauantai 6. joulukuuta 2014

Puolukka-valkosuklaa cupcakes

Näitä herkullisia kuppikakkuja tarjoiltiin aikaisemmin syksyllä Kiinasta asti saapuneille vieraillemme. Ohje näihin löyti Herkku leivonta-lehden numerosta 3/14.

15 kpl

Taikina
175 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata raastettuna
n. 3 dl puolukoita

Pinnalle
3 dl kermaa
2 rkl tomusokeria
puolukoita

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää munat yksitellen voimakkasti vatkaten. Lisää vaniljaoskeri.

Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää sokeri-voivaahtoon.

Sekoita taikinaa sähkövatkaimen keskinopeudella noin 5 minuutin ajan, jolloin takinasta tulee ilmavaa. Kaavi välilllä taikina kulhon reunoilta alas.

Raasta suklaa ja kääntele se varovasti taikinan joukkoon.

Laita puolen ruokalusikan verran taikinaa muffinivuoan pohjalle, ripottele puolukoita pinnalle ja lisää ruokalusikan verran taikinaa puolukoiden päälle. Ripottele vielä pinnalle puolukoita. Älä täytä vuokia aivan täyteen, taikina  nousee uunissa melko paljon.

Paista 170 asteessa uunin keskitasolla n. 14-15 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikun avulla. Jos tikkuun tarttuu kosteaa taikinaa, anna olla vielä muutama minuutti uunissa.

Jäähdytä kuppikakut täysin.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta tomusokerilla. Pursota kuppikakun pinnalle ja koristele puolukoilla.




Nämä olivat todella hyviä. Puolukka ja valkosuklaa sopivat todella hyvin yhteen ja kermavaahto kruunasi makunautinnon. Myös Kiinan vieraat pitivät näistä kovin. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti