lauantai 6. joulukuuta 2014

Omenajuustokakku

Saimme aikaisemmin syksyllä vieraita Kiinasta asti ja siinäpä jälleen yksi hyvä tekosyy leipoa herkkuja, enemmän tai vähemmän suomalaisittain. Omenakausi oli parhaimmillaan, joten vuodenajasta inspiroituneena päätin hyödyntää oman puun omenoita. Tämä ohje löytyi Herkku Leivonta-lehden numerosta 3/2014.

10-12 palaa

Pohja
135 g kaurakeksejä
1 1/2 rkl fariinisokeria
50 g voita

Täyte
300 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 mm suolaa
3 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia
2 1/2 rkl maissitärkkelystä
3/4 dl kermaa
2 isoa kananmunaa
2 isoa keltuaista
3 keskikokoista punaista omenaa

Kauramuru
75 g voita
1 1/4 dl fariinisokeria
1 1/4 dl vehnäjauhoja
2/3 dl kaurahiutaleita
2 tl kanelia

Mittaa kaurakeksit ja fariinisokeri tehosekoittimeen ja hienonna. Sulata voi ja sekoita keksimuru voisulaan. Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Painele keksimuruseos tiiviisti vuoan pohjalle.

Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma keskenään tasaiseksi massaksi. Lisää fariinisokeri, sokeri, suola, vaniljasokeri, kaneli ja maissitärkkelys. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi kerma, kananmunat ja keltuaiset ja sekoita sekaisin. Kaada täyte pohjalle ja levitä tasaiseksi. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat ja ripottele juustotäytteen päälle.

Sekoita kaikki ainekset keskenään murumaiseksi seokseksi. Ripottele omenoiden päälle. Paista kakkua uunin keskitasolla 200 asteessa 10 minuuttia ja laske sitten lämpö 160 asteeseen. Jatka paistamista noin 45-50 minuuttia. Kakku saa hieman hytistä keskeltä. Jäähdytä kakku hyvin ja säilytä kylmässä. Parhaimmillaan kakku on aikaisintaan seuraavana päivänä.


Meillä tämä kakku tarjottiin vaniljavaahdon kera. Kakku oli hyvää, mutta todella makeaa. Sokerin määrää voisi seuraavalla kerralla siis vähentää hieman. :)

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti