sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Mustikkainen kääretorttu




Pohja:
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
1 1/2 dl sokeria

Pohjalle:

2 dl mustikkahilloa

Täyte:

1 tlk (200 g) lime-valkosuklaarahkaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
1 tl limemehua

Koristeeksi:

vaahdotettua kermaa
noin 1 dl mustikoita
mintunlehtiä

1.Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

2.Sekoita kuivat aineet keskenään.
3.Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi.
4.Lisää kuiva-aineseos siivilän läpi kolmessa erässä muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti puuhaarukalla.
5.Voitele leivinpaperi ja aseta se uunipannulle.
6.Levitä taikina leivinpaperille ja nosta pannu uunin keskiosaan. Kypsennä kääretorttupohjaa noin 10 minuuttia.
7.Ripottele puhtaan keittiöpyyhkeen päälle tomusokeria ja kumoa pohja pyyhkeen päälle. Irrota heti pohjapaperi. Rullaa pohja pyyhkeeseen ja anna pohjan jäähtyä.
8.Levitä mustikkahillo torttupohjalle.
9.Valmista täyte. Sekoita rahkaan vaniljasokeri, vaahdotettu kerma ja lime-mehu. Levitä puolet täytteestä torttupohjalle.
10.Kääri torttulevy rullaksi leivinpaperin avulla. Anna rullan olla jääkaapissa tarjoiluun asti, samoin lopun täytteen.
11.Nosta rulla tarjoiluvadille. Levitä loppu täyte rullan päälle, koristele vaahdotetulla kermalla, mustikoilla sekä mintunlehdillä.





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti