torstai 28. marraskuuta 2013

Kuorrutetut piparkakut



Nämä ihanat kuorrutetut piparit voit joko ripustaa organzanauhan avulla koristeeksi (kuten kuvissa on tehty) tai sitten voit herkutella niillä perinteiseen tapaan. Tai miksei vaikka molempia. ;)


Piparkakkutaikina (n. 700g)

1 dl siirappia
1 dl sokeria
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
125 g voita tai margariinia
1 muna
4,5–5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa


Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet. Lisää rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita sooda vehnäjauhoihin huolellisesti. Lisää siirappiliemeen muna ja sitten jauhoseos. Sekoita hyvin. Peitä taikina kelmulla ja anna kovettua jääkaapissa mielellään yön yli. 

Kauli taikina jauhotetulla leivinpöydällä 3–4 mm levyksi. Ota taikinasta muotilla pipareita ja nosta ne leivinpaperoidulle tai jauhoripotellulle pellille. Tee pipareihin nauhaa varten reiät jo ennen paistamista. Reiät kutistuvat paistamisen aikana hieman, joten kannattaa tehdä tarpeeksi suuret. 

Paista 200-asteisessa uunissa 6–10 minuuttia.


Tomusokerikuorrute


¼ dl valkuaista
1 ¼ dl tomusokeria
3 tippaa sitruunamehua



1. Vatkaa valkuaista ja 1 dl tomusokeria sähkövatkaimella 3 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon sitruunamehu ja loput tomusokerista.
3. Jatka vatkaamista hetken aikaa.
4. Värjää halutessasi pastaväreillä.
5. Pursota kuorrute jäähtyneiden pipareiden päälle käyttäen pientä pursotinpussia ja pyöreäkärkistä tyllaa (1mm).


Vaaleanpunainen kuorrute on tehty käyttämällä mansikkatomusokeria.

Anna kuorrutuksen kovettua ja pujota pipareihin sen jälkeen organzanauhat ripustamista varten.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti