sunnuntai 10. elokuuta 2014

Pitsikakku

Synttäreitä piti juhlistaa toki myös makean kakun kera. :) 

Kakkupohja on tehty normaalin sokerikakkupohjan ohjeella. Pohjaan on käytetty 7 kananmunaa, jotka on rikottu isoon juomalasiin. Toiseen lasiin on mitattu saman verran hienosokeria ja kolmanteen lasiin 2/3 lasillista vehnäjauhoja, 1/3 lasillista perunajauhoja ja 1,5 tl leivinjauhetta. Jauhot on sekoitettu lasissa keskenään. Munat ja sokeri on vatkattu kuohkeaksi vaahdoksi, johon kuivat aineet on varovasti tämän jälkeen sekoitettu. Taikina on kaadettu voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paistettu sen jälkeen 175 asteessa n. 50 minuutin ajan.

Kakun sisällä on kinuski-vadelmatäyte, joka on tehty Kinuskikissan ohjeella. Jostakin on itselle päähän pinttynyt käsitys, että kermavaahdon alla pitäisi aina olla jotain, kuten hilloa, marjasosetta, kinuskia tms. Soseutin siis hieman vadelmia ja laitoin sosetta ensiksi kostutetun kakkupohjan päälle. Sen jälkeen ohjeen mukainen kinuskikerma, johon upotin jäisiä vadelmia. Vadelmat poimittu tänä kesänä mieheni suvun kesämökiltä Tyrnävältä.

Täytetty kakku on kuorrutettu sokerikreemillä. Tämä sen vuoksi, että kakun päälle tuleva sokerimassa ei vettyisi kakun kosteudesta. Kakku on siis päällystetty valkoisella sokerimassalla, johon on suihkautettu päällystämisen jälkeen hieman helmiäisspraytä. Kakun päällä oleva kukka on tehty sokerimassasta muutama päivä aikaisemmin ja annettu kuivua. Käytin kukan tekemiseen Renshawn kukka- ja muotoilumassaa, mikä oli jälkikäteen ajateltuna virhe, koska massa kuivuu todella nopeasti. Massa ehti kuivua liikaa ennen kuin sain kukan kokonaan kasattua, mistä johtuen jouduin käyttämään hammastikkuja kukan sisällä pitääkseni sen kasassa. Hammastikuista johtuen koriste ei soveltunut enää syötäväksi ja piti poistaa kakun päältä siinä vaiheessa, kun kakun leikkaaminen sitä vaati. Tavallisella sokerimassalla tai marsipaanilla tehtynä kukka onnistuisi varmasti ilman syötäväksi kelpaamattomia osia. :)

Kakun ympärillä ja päällä oleva pitsi on tehty käyttämällä Confetin pitsiainetta ja pitsimattoa. Ohje näiden käyttämiseen löytyy täältä. Ensimmäistä kertaa kokeilin pitsin tekemistä ja täytyy todeta, että se oli todella helppoa. Varmasti tulen tekemään pitsiä toistekin kakkujen koristelussa.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti