lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kakku hää- ja kastejuhlaan

Tälle viikonlopulle on omaan tuttavapiiriin osuneet useammatkin juhlat, joihin minulta on pyydetty kakkuja, sekä makeaa että suolaista.

Tein ensimmäistä kertaa elämässäni yhdistettyä hää- ja ristiäiskakkua, ja meinasi olla vaikeuksia keksiä millä lailla nämä kaksi asiaa saisi yhdistettyä kakkuun luontevasti. Lopulta päätin teemojen yhdistömisen sijaan jättää molemmat teemat erikseen näkymään kakkuun ja koristella kakun muuten nätisti, molempiin juhliin sopivalla tavalla.




Kakun pohja on tehty Wicked Sweet Kitchen-blogista löytyvällä mehevän suklaakakun-ohjeella. Kakku on käsittääkseni alunperin tv-kokki Nigella Lawsonin Devil's Food Cake ja ainakin pohja oli sellaisenaan jo taivallisen hyvää.

Koska juhlaväki toivoi kakun sisältävän suklaata ja tuoreita mansikoita, muutin hieman täytteitä näiden toiveiden mukaisesti. Kakkupohjien päälle sivelin pienen kerroksen Dark chocolate fudge-kuorrutetta, jonka ohje löytyy samaisesta yllämainitusta blogikirjoituksesta. Tämän päälle viipaleiksi leikattuina tuoreita mansikoita ja niiden päälle vielä hieman kermavaahtoa.



             
Kakkuun toivottiin massapäällystettä ja päätin kokeilla samaa kakun täytteenä olevaa suklaakuorrutetta myös massan alla kosteuden eristäjänä. Eli normaalin sokerikreemin sijaan sivelinkin koko kakun tuolla samaisella suklaakuorrutteella ja se toimi kosteuden eristäjänä aivan mainiosti. Koska kuorrutteessa on voita ja oikeaa suklaata, se kovettuu kylmässä melko nopeasti. Kannattaa siis tasoittaa pinta todella tarkkaan, koska sokerimassa näyttää todella helposti kaikki sen alla olevat epätasaisuudet. Hyvin tasoitettuna tämä suklaakuorrute on ainakin suklaakakuissa mielestäni niin hyvä massan alla, että tulen varmasti käyttämään tätä toistekin. Itse en erityisemmin pidä sokerikreemin mausta, joten tämä peittoaa sen kyllä mennen tullen ja palatessa. :)

Kakun koristeet on tehty myös sokerimassasta ja kaikki tässä kakussa on syötävää. Ensimmäistä kertaa pääsin myös käyttämään vauvamuottia, mutta sen käyttö ei ollutkaan yhtään niin helppoa kuin olin ajatellut. Lämpötilasta johtuen sokerimassa oli luultavasti liian pehmeää, koska se jäi kiinni muotin sisälle jatkuvasti. Pidin massaa jääkaapissa hyvän tovin (ainakin tunnin) ja vuorasin muotin myös tomusokerilla, mutta lopputulema oli silti aina sama. Olin jo aikeissa luovuttaa, kunnes mieheni ehdotti muotin laittamista pakastimeen ja vauvan irrottamista muotista jäisenä. Tällä keinolla vihdoin onnistuin. Vauvan hiukset on maalattu ruskealla elintarvikevärillä.





Ei kommentteja :

Lähetä kommentti